Social 2 Mai 2015 14:21
Angajatorii din Spatiul Economic European anunta, prin intermediul retelei Eures Romania, 360 de locuri de munca vacante, cele mai multe in Malta si Republica Ceha si cele mai putine in Spania, Franta si Danemarca, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit ANOFM, cele mai multe locuri de munca vacante sunt in Malta (105), 30 de montatori otel, doua de ingineri navali/ingineri mecanici diesel, 20 muncitori in constructii, 30 sudori, trei macaragii si cate 10 de barmani si personal de curatenie in hoteluri. Alte 76 de locuri de munca sunt in Republica Ceha: 50 lucratori in productie, 15 slefuitori, pilitori, 10 lucratori in prelucrarea lemnului si un analist suport software, iar in Germania sunt vacante 68 locuri de munca: 50 asistenti medicali generalisti, un ospatar, un bucatar, 15 factori postali si un mecanic echipamente pneumatice si hidraulice.

Angajatorii din Suedia au anuntat 45 locuri de munca vacante, 20 de femei de serviciu, 10 mecanici auto, 15 vopsitori auto, cei din Olanda 29 de posturi: 20 culegatori de capsuni, cate doua de operator chimist, strungari, sudor MIG/MAG si cate unul de tehnician mecanic-operator NDT, operator CNC si sudor TIG. In Marea Britanie sunt anuntate 23 de locuri de munca - 20 pentru ingrijitori persoane si cate unul pentru ingrijitor persoane la domiciliu, infirmier si asistent medical generalist, scrie MEDIAFAX.

Cate cinci posturi vacante sunt in Norvegia (doua de bucatari preparate indiene, un profesor asociat / profesor asistent in electronica/automatizare/cibernetica, un specialist in departamentul retele si un doctorand in simulare de proces si tehnologii de invatare) si in Polonia (testeri jocuri de localizare). Un angajator din Spania cauta doi operatori in industria artei grafice la masini de etichetare (cu adeziv), in Danemarca se cauta un medic specialist in patologie chirurgicala, iar in Franta un dezvoltator PLM.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand portalul EURES national, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.