Social 1 Mai 2015 16:56
Sute de pensionari au stat la cozi, vineri, pentru a primi mici, bere si suc din partea Primariei Constanta, oamenii spunand ca ”este un lucru frumos” si exprimandu-si dorinta ca acest lucru sa se intample si in anii urmatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primaria Constanta a organizat, de 1 Mai, picnicuri in trei zone din oras, unde pensionarii primesc gratuit mici, bere sau suc si pot asculta muzica populara. Una dintre aceste zone este Piata Far, unde pensionarii s-au asezat la coada pentru a primi portiile oferite de Primarie, in timp ce pe o scena o formatie canta melodii populare. Dupa ce isi luau mancarea, oamenii se asezau pe banci, ei asistand la spectacolul de muzica populara sau discutand.

Oamenii s-au declarat incantati de aceasta initiativa, spunand ca altfel nu ar fi iesit din casa si nici nu ar fi mancat mici de 1 Mai. “Este un lucru frumos din partea primariei. Sa fie la fel si anul viitor si multi ani de acum incolo. Eu am fost si anul trecut”, a spus o pensionara.

O alta femeie a precizat ca a mancat mici, desi este vineri si de obicei tine post. “E vineri si tin post de obicei, dar daca micii se raceau nu mai erau buni. Anul trecut nu am fost, nu stiu daca s-a tinut, dar anul asta am beneficiat si eu. Sa se faca asa ceva si anul viitor daca exista posibilitatea, daca nu, nu”, a spus pensionara.

Purtatorul de cuvant al Primariei Constanta, Liviu Tramudana, a declarat ca municipalitatea ofera peste 32.000 de portii de mici in cele trei zone amenajate. “Avem 10.800 de portii pe locatie, ori trei locatii inseamna 32.400. Oamenii primesc trei mici, chifle, bere sau suc. Speram sa fie o atmosfera cat mai placuta la care contribuie si muzica populara. Acest program a fost lansat in 2008 si a fost organizat in fiecare an, cu exceptia anului trecut, cand nu s-a organizat pentru ca nu s-a prezentat nimeni la licitatie si credem ca are succes”, a afirmat Liviu Tramudana. El a mentionat ca pentru acest program primaria a alocat 200.000 de lei.

Primaria Constanta a organizat picnicuri de 1 Mai pentru pensionari in parcul de la Casa de Cultura, Parcul Tabacarie si Piata Far, iar oamenii pot veni sa manance mici pana la lasarea serii.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.