Presedintele Klaus Iohannis va stabili in perioada urmatoare intalniri cu toti actorii implicati in domeniile prioritare pentru Romania, in urma discutiilor cu liderii confederatiilor sindicale, apreciind ca ”este nevoie de un dialog social real si consistent intre actorii din aceasta zona”.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, remis la finalul discutiilor cu liderii sindicatelor, presedinte Klaus Iohannis si-a exprimat convingerea ca este nevoie de un ”dialog social real si consistent intre actorii din aceasta zona, mai ales in contextul nemultumirilor privind legislatia in domeniu exprimate in ultima perioada de confederatiile sindicale”. ”Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a apreciat ca sindicatele au un rol foarte important in societatea romaneasca si ca aceste consultari reprezinta un prim pas catre un dialog real, si nu unul mimat si formal, care sa conduca la rezolvarea problemelor cu care se confrunta in prezent sectorul economic, administratia publica, sistemul sanitar sau cel de educatie”, se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, reprezentantii sindicatelor au apreciat ca aceste prime consultari initiate de Presedintele Romaniei reprezinta un moment important, si au evidentiat in cadrul intrevederii ca este nevoie de o mai mare stabilitate legislativa in ceea ce priveste piata muncii, de o legislatie coerenta, dar si de un dialog social responsabil care sa duca la relatii de cooperare, si nu de conflict intre partile implicate.

De asemenea, reprezentantii confederatiilor sindicale si-au exprimat nemultumirea legata de faptul ca dreptul la negociere colectiva si dreptul la greva sunt, in prezent, restrictionate si conditionate. Liderii sindicali au vorbit si despre necesitatea unor politici asumate de comun acord prin dialog social in domenii precum educatia, sanatatea, apararea sau securitatea energetica.

Conform MEDIAFAX, la finalul intalnirii, seful statului a tinut sa sublinieze ca, in sensul atributiilor sale constitutionale de mediator intre stat si societate, pentru demararea unui dialog autentic, va stabili in perioada urmatoare intalniri cu toti actorii implicati in domenii prioritare pentru Romania, a mai anuntat Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.