Camera Deputatilor a decis, miercuri, sa retrimita Comisiei de Cod electoral pentru o saptamana, cererea de reexaminare a legii finantarii partidelor si proiectul legii partidelor politice, la solicitarea liderului grupului PSD Marian Neacsu care a invocat "anumite neconcordante".

"Deoarece fata de raportul discutat ieri (marti -n.r.) in Comisia de Cod electoral si cel prezentat noua astazi au aparut o serie de articole, unele dintre ele cu caracter corelativ, care nu sunt puse de acord si care nu au fost discutate in comisie, va solicit retrimiterea acestor proiecte la comisie", a spus deputatul PSD. El a precizat ca aceste proiecte vor intra miercurea viitoare in dezbaterea plenului.

Amendamentele la cele doua proiecte, adoptate de Senat, au fost discutate marti in Comisia de Cod electoral, scrie MEDIAFAX. Presedintele Comisiei de Cod electoral, Mihai Voicu, a anuntat ca cele doua proiecte vor fi discutate, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor.

Senatul a adoptat, miercurea trecuta, proiectul de lege privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, in sensul insusirii obiectiilor din cererea de reexaminare transmisa de presedintele Klaus Iohannis Legislativului, dar si proiectul de lege privind partidele politice. Tot miercurea trecuta, Senatul a adoptat si proiectul legii partidelor politice, care prevede, in principal, ca un partid se poate infiinta cu trei membri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.