Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati va demara un proiect pilot prin care ar urma sa creasca numarul de caini insotitori, iar in paralel va incepe si o campanie de informare privind protectia drepturilor persoanelor cu handicap, a anuntat, marti, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice informeaza ca ministrul Rovana Plumb s-a intalnit, marti, cu reprezentantii Federatiei Europene a Cainilor Insotitori pentru Persoanele Nevazatoare, anuntand ca institutia pe care o conduce va demara un proiect pilot care vizeaza cresterea numarului de caini insotitori pentru persoanele nevazatoare.

"Anul trecut, in Parlament, a fost votata legea care prevede dezvoltarea unor servicii de asistenta vie pentru nevazatori. Cainii insotitori reprezinta un sprijin real pentru persoanele cu dizabilitati. Vom demara, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati (ANPD), un proiect pilot prin care sa crestem numarul de caini insotitori. De asemenea, ANPD are toata sustinerea Ministerului Muncii pentru transpunerea legii privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati", a declarat ministrul Muncii.

Potrivit sursei citate, in cadrul intalnirii, demnitarul a mai spus ca, odata cu programul pilot, se va demara o campanie de informare care sa promoveze prevederile Legii numarul 55/2014 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu accent pe partea care reglementeaza cainii insotitori, recunoscand ca multe companii, magazine, institutii publice nu cunosc reglementarile legii si astfel se creeaza o serie de probleme, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Federatiei Europene a Cainilor Insotitori pentru Persoanele Nevazatoare, David Adams, a explicat ca programul cainilor insotitori reprezinta o metoda extrem de utila pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilitati in societate si ca anual se fac progrese insemnate, insa este foarte important ca programul sa fie sprijinit de catre autoritati.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.