Presedintele comisiei juridice, liberalul Catalin Boboc a anuntat, miercuri, ca PNL are pregatita contestatia pe care o va depune la Curtea Constitutionala, imediat dupa ce hotararea Senatului privind votul in cazul Dan Sova va fi publicata in Monitorul Oficial.

Presedintele comisiei juridice a precizat ca, in opinia sa, Biroul Permanent a decis ”in mod eronat” sa mandateze pe presedintele Senatului sa semneze proiectul de hotarare al comisiei juridice. El a precizat ca hotararea privind votul din 25 martie se afla mentionata si in stenograma sedintei in care s-a decis respingerea cererii DNA pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova si ca ceea ce trebuia Senatul sa faca era ca, prin intermediul Departamentului legislativ, sa redacteze acea hotarare, care mai apoi sa fie semnata de Calin Popescu Tariceanu si trimisa la Monitorul Oficial, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit lui Boboc, Senatul se afla, in acest moment, intr-o ”situatie nemaiintalnita”. Presedintele comisiei juridice a anuntat ca PNL are pregatita contestatia catre Curtea Constitutionala, pe hotararea ce urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial si ca exista si semnaturile pentru acest demers. ”Asteptam ca hotararea sa fie publicata in Monitorul Oficial si Curtea va decide”, a spus Catalin Boboc.

Hotararea redactata de Comisia juridica a Senatului privind votul plenului in cazul Sova a fost aprobata, miercuri, in Biroul Permanent si va fi trimisa spre publicare in Monitorul Oficial, a anuntat Calin Popescu Tariceanu. Articolul acestei hotarari prevede ca se "constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva" a senatorului Dan Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.