Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului, a afirmat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

La finalul sedintei de miercuri in care Guvernul a impus fiscalizarea bacsisului si inregistrarea acestuia pe bon fiscal separat, jurnalistii l-au intrebat pe ministrul Finantelor daca masura va fi aplicata si in cazul celor care livreaza pizza la domiciliu, altor servicii de curierat la domiciliu sau taximetristilor, iar el a raspuns afirmativ, scrie MEDIAFAX.

"La taxi, are aparat de marcat si poate sa marcheze diferenta", a spus Teodorovici.

Atentionat de jurnalisti ca, in prezent, aparatul de taxat emite chitanta ca urmare a unui produs intre numarul de kilometri parcursi si tariful pe kilometru, ministrul a explicat ca trebuie aduse modificari. "Poate fi modificat incat sa permita si o astfel de tastare a bacsisului lasat de client", a afirmat Teodorovici. Pentru celelalte categorii mentionate de jurnalisti, ministrul nu a oferit o explicatie referitoare la modul in care masura se va putea aplica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.