Jurnalistul Dragos Nedelcu a venit, miercuri, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, este acuzat ca a constrans un om de afaceri sa ii dea patru milioane de euro, pentru a-si retrage o plangere formulata la DIICOT.

Dragos Nedelcu, cercetat sub control judiciar intr-un alt dosar, de procurorii DIICOT, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, a venit la Directia Nationala Anticoruptie, miercuri, in jurul orei pranzului. Jurnalistul nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA. Dragos Nedelcu va fi audiat in dosarul in care, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop si de procurorul Remus Tudoran Jurj, a constrans un om de afaceri sa ii dea patru milioane de euro, pentru a-si retrage o plangere formulata la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infractiuni, printre care si gestiune frauduloasa, relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, Luncischi i-a promis omului de afaceri ca va face demersurile necesare astfel incat sa fie schimbata incadrarea juridica a tuturor faptelor in infractiunea de "gestiune frauduloasa", pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza. In aceeasi perioada, pentru a adauga presiunii un mijloc de constrangere si mai puternic, in concordanta cu valoarea sumei respective, Sergiu Lucinschi i-ar fi spus ca are influenta, direct si indirect, asupra organelor judiciare implicate in instrumentarea unor cauze penale care il priveau pe omul de afaceri. "In acest sens, inculpatul i-a mai promis omului de afaceri ca va determina organele judiciare sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv efectuarea de demersuri pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri si pentru solutionarea dosarelor intr-o maniera favorabila acestuia din urma, indiferent de probele existente", conform DNA.

In 17 martie, pentru acest "ajutor", Lucinschi a cerut si a primit de la omul de afaceri dreptul de creanta asupra sumei de doua milioane de euro, in forma unui contract fictiv de imprumut. Prin acest document, omul de afaceri recunostea ca ii datoreaza lui Sergiu Lucinschi suma de doua milioane de euro, angajandu-se sa ii restituie pana la data de 24 decembrie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.