Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, solicita instantei amendarea premierului si a ministrului Mediului cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de intarziere in aplicarea hotararii judecatoresti care obliga Guvernul "sa redea parcul Bordei bucurestenilor in integralitatea sa".

Conform unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 1, transmis MEDIAFAX, institutia condusa de Andrei Chiliman a depus o actiune administrativa la Curtea de Apel Bucuresti, prin care cere instantei amendarea premierului Victor Ponta si a ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de intarziere in executarea unei hotarari judecatoresti luata acum un an.

Hotararea la care se refera reprezentantii Primariei Sectorului a fost pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 9 aprilie 2014. Instanta a obligat Guvernul si ministerul de resort sa exproprieze "pentru cauza de utilitate publica o suprafata de aproximativ 0,5 hectare de teren din Parcul Bordei, care urmeaza a fi trecuta, potrivit legii, in administrarea Primariei Sectorului 1". Parcul Bordei este situat in Bucuresti, pe malul lacului Floreasca si se intinde pe o suprafata de 3,3 hectare.

"Indiferent de culoarea politica pe care au avut-o, guvernele au refuzat sistematic sa aplice prevederile Legii nr. 170/2008, prin efectul careia Parcul Bordei este redat, in integralitatea sa, bucurestenilor. Pe aceste considerente, am actionat Guvernul in judecata in anul 2011 si am castigat definitiv batalia juridica trei ani mai tarziu. Imediat dupa hotararea Inaltei Curti, am inceput, la ministerul Mediului, demersurile pentru punerea in aplicare a acestuia. Guvernul a ignorat constant demersurile noastre, refuzand, practic, sa puna in executare hotararea judecatoreasca care da dreptate Primariei Sectorului 1 si care confirma dreptul bucurestenilor de a beneficia in intregime de Parcul Bordei", a spus primarul Andrei Chiliman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.