PSD discuta reducerea TVA la apa de consum casnic in limita a minimum 5 metri cubi de familie in fiecare luna, masura care, in functie de executia bugetara, ar putea fi aplicata din toamna acestui an, a declarat, luni, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

El a precizat, dupa reuniunea BPN al PSD, ca din factura de intretinere a fiecarei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apa pentru cantitatea respectiva, dar masura va fi destinata exclusiv consumatorilor casnici.

Mai multi membri ai PSD au sustinut, luni, in sedinta Biroului Permanent National, ca Guvernul sa reduca TVA la 9% si la apa de consum, premierul Victor Ponta solicitand ministrilor Mediului si Finantelor ca saptamana viitoare sa prezinte PSD o analiza a impactului unei astfel de masuri, scrie MEDIAFAX.

Premierul Ponta a precizat, dupa sedinta BPN al PSD, ca vrea sa stie cui s-ar adresa o astfel de masura si cat ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiza din partea celor doi ministri. Ponta a opinat insa ca masura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, o data cu reducerea TVA la alimente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.