Scurtmetraje, petreceri si o intalnire cu regizoarea Claire Denis ii asteapta pe cinefili, weekendul acesta, la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film NexT, care se desfasoara pana duminica in Capitala.

Cei mici vor deschide ziua de sambata cu jocurile si filmele de la NexT Kids, de la ora 10.30, la Cinema Elvira Popescu, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX. De asemenea, dupa-amiaza continua proiectiile filmelor din cele doua competitii, la Cinema Studio, de la ora 17.00, fiind prezentate scurtmentrajele din competitia nationala, si, de la 20.00, cele din competitia internationala. Totodata, filmele prietenilor NexT ruleaza in Festival Friends, cu intrare libera, de la ora 14.00, la Cinema Studio.

Noaptea de sambata este rezervata filmelor de cosmar de la Monsters Night, la ora 21.00, la Garajul Ciclop. DJ Rock, Sinboy si Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa pana spre dimineata, insotiti de video mapping-ul realizat de Tiptoe. Iubitorii de experimente se vor regasi in Avant-garde Shorts, iar amatorii de filme de actiune se vor distra la Kung Fu NexT.

Duminica, cinefilii au sansa sa o intalneasca pe regizoarea Claire Denis, de la 12.30, la Cinema Elvira Popescu. Intrarea este libera. Doua sectiuni de neratat, cu filme multipremiate, sunt NexT Beat, cu musicaluri inventive, si Best of Brest, un program cu cateva dintre cele mai bune filme din cel de-al doilea festival de scurtmetraje ca amploare din Franta. A noua editie a Festivalului International de Film NexT are loc intre 15 si 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO si la Institutul Cultural Roman (ICR), Club Control, J'ai Bistrot, Carturesti, Garajul Ciclop (Magheru 6 - 8) din Bucuresti.

Festivalul International de Film NexT este organizat de Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN). Proiectul este finantat de Ministerul Culturii (MC) si cofinantat de Programul Europa Creativa-MEDIA al Uniunii Europene.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.