Peste 10.000 de romani vor petrece minivacanta de 1 mai in strainatate, cu 10% mai mult decat anul trecut, statiunile de la mare si city break-urile fiind cele mai cautate, potrivit agentiei Paralela 45.

Desi majoritatea turistilor aleg Bulgaria sau vacantele sub 100 de euro, se remarca in ultimii ani o noua categorie de turisti, care cauta sa imbine city break-urile cu litoralul, la un pret mult mai mic decat in plin sezon, arata agentia.

"Vacanta de 1 mai se planifica de cele mai multe ori cu cateva saptamani inainte si ofertele se selecteaza dupa pret, in primul rand. Daca oferim tarife cu 30% mai mici decat in plin sezon, romanii sunt tentati sa renunte la Bulgaria, in favoarea unor oferte mai atractive, chiar daca ceva mai scumpe. Anul acesta am vandut foarte bine sejururile in Roma, Lisabona si Cipru, in ultimele doua putandu-se face si plaja, pentru ca si vremea va permite. Pentru o astfel de vacanta, bugetul ajunge in jur de 500 de euro de persoana"
, a spus Daniela Dumitrica, director de marketing la Paralela 45.

Un circuit de 5 zile la Roma, care include transport cu avionul, transfer si cazare la hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus si insotitor de grup si tur, costa 389 euro, fara taxe de aeroport incluse. Circuitul la Lisabona include 3 nopti de cazare la hotel de 4 stele, cu mic dejun, transport cu avionul si transfer, tur de oras de jumatate de zi cu autocar si ghid local in Lisabona, precum si insotitor roman de grup, la pretul de 420 euro. Taxele de aeroport nu sunt incluse. In Cipru, ofertele pornesc de la 395 euro pentru un sejur de 7 nopti cu demipensiune, transport cu avionul si transfer, scrie MEDIAFAX.

"Alte circuite care incep sa fie cautate sunt in Amsterdam, Helsinki si Sankt Petersburg. Cu 395 de euro, romanii pot merge la Amsterdam, pachetul incluzand patru nopti de cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun, transport avion, transfer si insotitor. Circuitul la Helsinki si Sankt Petersburg costa 740 de euro si include 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele, intrari la
obiective turistice si transfer cu avionul, precum si insotitor de grup roman"
, se mai arata in comunicat.

Paralela 45, infiintata in urma cu 25 de ani, detine o retea nationala formata din 40 de agentii directe sau in franciza, a incheiat anul trecut cu afaceri de 40 de milioane de euro si are aproape 200 de angajati. Pe langa turismul individual si cel intern, turism corporate, chartere si bilete de avion, Paralela 45 organizeaza peste 100 de circuite pe toate continentele. Pentru anul in curs, agentia si-a propus sa atinga un volum al afacerilor de peste 45 de milioane de euro. Principalii concurenti ai agentiei sunt Christian Tour, Eximtur, Mareea, Perfect Tour si Happy Tour.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.