Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, nu s-a prezentat joi la sedinta comisiei de Buget-Finante a Senatului, dupa ce i-a fost trimisa invitatie oficiala, si nici nu a anuntat ca nu poate ajunge, a declarat presedintele comisiei, Viorel Arcas.

"Domnul Diaconu nu s-a prezentat azi (joi - n.r.) la comisie, noi i-am trimis invitatie oficiala, cum facem cu toti. Avea obligatia sa vina, nu trebuia sa confirme, insa trebuia sa ne anunte daca nu poate ajunge, in cazul in care ar fi in delegatie", a afirmat Arcas dupa ce membrii comisiei l-au asteptat pe presedintele ANAF aproape o ora.

El a precizat ca va anunta ministrul Finantelor si premierul, pentru ca acestia sa ia masuri pentru aceasta situatie. Totodata, comisia vrea sa-l recheme pe Diaconu pentru a da explicatii. "Nu putem sa stam la cheremul domnului Diaconu, sa vina cand vrea si cand nu vrea, premierul va fi anuntat si sa ia masuri", a spus Arcas.

Senatorii s-au aratat foarte deranjati de lipsa presedintelui ANAF la sedinta, catalogand comportamentul sau drept sfidare. Diaconu a fost invitat la inceputul lunii aprilie la sedinta Comisiei de Buget-Finante din Senatul pentru a explica de ce nu pune in aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro si "inchide cofetarii pentru 5 lei", scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost luata la finele lunii martie la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votata in unanimitate de membrii comisiei. O parte dintre senatori se asteptau la acel moment ca presedintele ANAF sa nu se prezinte. "Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi", a spus unul dintre senatori atunci.

Arcas spune ca, desi problemele s-au rezolvat partial in ceea ce priveste controalele ANAF, printr-o ordonanta, mai sunt de discutat diverse aspecte. "In plus, domnul Diaconu putea sa fie prezent azi si pentru discutiile pe Codul de Procedura Fiscala, pentru ca azi trebuia sa il analizam impreuna cu amendamentele depuse. Tot reprezentantii ANAF si ai Finantelor ne impiedica sa respectam calendarul, desi cred ca ne vom incadra in timp, trebuie sa terminam raportul pana la sfarsitul lunii", a mentionat presedintele comisiei.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Senatorii continua la ora transmiterii stirii cu discutiile pe codul de procedura fiscala, care riscau sa fie amanate din cauza lipsei unui secretar de stat din Ministerul Finantelor. Dupa aproape o ora si jumatate de la ora anuntata pentru inceperea sedintei a ajuns secretarul de stat Attila Gyorgy, astfel ca membrii comisiei au decis sa continue intalnirea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.