Social 5 Aprilie 2015 14:36
Bucurestenii pot inchiria gratuit biciclete, in parcurile Herastrau si Kiseleff, in cadrul programului "La Pedale", organizat pentru al saptelea an consecutiv, anul trecut fiind inregistrati 70.000 de utilizatori.

Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate redeschid, pana la jumatatea lunii noiembrie, in parcurile Herastrau si Kiseleff, centrele de inchiriere gratuita a bicicletelor. In cadrul proiectului "La Pedale" vor fi fi disponibile peste 500 de biciclete, in trei modele, pentru copii, adolescenti si adulti, scrie MEDIAFAX.

Bicicletele pot fi inchiriate pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta. Acestea pot fi folosite pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor, si trebuie aduse inapoi in stare buna de functionare. Centrul "La Pedale" din Parcul Kiseleff se afla la intersectia strazilor Ion Mincu si Barbu Stefanescu Delavrancea, iar centrul din Parcul Herastrau este la intrarea din directia metrou Aviatorilor. Cele doua centre de inchiriere sunt deschise de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 18.00, iar sambata si duminica de la 10.00 la 19.00.

"Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si, de ce nu, eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta si pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa", spune primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Proiectul "La Pedale" este organizat de sapte ani, iar anul trecut s-a inregistrat un numar record de utilizatori, cei care au pedalat bicicletele verzi in parcurile Kiseleff si Herastrau depasind 70.000, a precizat Primaria Sectorului 1.

Citeste si:
Schimbare în sistemul de sănătate: Servicii medicale gratuite...
Schimbare în sistemul de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.