Social 3 Aprilie 2015 09:32
Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, recomanda folosirea oricarui tip de ochelari de protectie in perioadele cu vant pentru ca acesta poate antrena paricule de sticla, lemn, nisip, plastic, care pot provoca infectii grave la ochi si chiar pierderea vederii.

"In perioadele cu vant, este necesara protectia ochilor cu ochelari de orice tip (de vedere, daca acestia sunt necesari, de soare, daca timpul o impune, de protectie) deoarece vantul vehiculeaza particule diferite (sticla, metal, lemn, nisip, piatra, hartie, plastic etc), particule care se pot inclava in pleoape sau chiar in globul ocular, putand provoca grave infectii, ducand pana la pierderea vederii", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice, Monica Pop.

Simptomele resimtite in aceste situatii sunt senzatie acuta de corp strain, lacrimare intensa, tendinta de a inchide ochiul sau de a clipi foarte des. "Odata cu aparitia acestor simptome este strict interzisa frecarea ochilor, pentru ca acest gest va duce la inclavarea mai adanca si la agravarea starii de rau", a mai spus Monica Pop, precizand ca persoanele aflate in aceasta situatie trebuie sa se prezinte de urgenta la medicul oftalmolog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.