Social 3 Aprilie 2015 10:14
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in sedinta de joi, ca postul de radio Activ EFEM, care este controlat de impresarul Marcel Avram, sa se transforme in Radio Tananana.

CNA a analizat, in sedinta de joi, solicitarea societatii Videomarket SRL de modificare a denumirii postului de radio Activ EFEM (care are statii in Bucuresti, Timisoara, Husi si Medgidia). Potrivit CNA, asociatii societatii Videomarket SRL sunt Marcel Avram (80%) si Romcreativ Consulting SRL (20%). Asociatii Romcreativ Consulting SRL sunt Georgescu Constantin - 90% si Georgescu Adrian Anton - 10%.

Liliana Georgescu, director general la Activ EFEM, a spus ca postul de radio are o echipa mult largita, care a crescut de la 12 angajati la aproape 30, si un studio nou. "Suntem gata sa oferim ceva nou", a spus Georgescu. La randul sau, Andrei Bogdan, directorul de programe al postului de radio, a spus ca numele nou, respectiv Tananana, a fost ales ca urmare a faptului ca proiectul editorial al statiei este unul complet nou.

"Este vorba despre un nume nou, pentru ca este un proiect editorial complet nou fata de ce a fost Activ EFEM. Numele este in conformitate cu ce-si propune radioul sa faca, este un radio muzical, dar isi propune sa aduca un alt tip de muzica. Este vorba despre fredonare, despre starea aceea de bine cand o piesa iti ramane in minte si vrei sa o fredonezi"
, a spus Andrei Bogdan.

Potrivit acestuia, studiile facute la nivel de identificare a sonoritatii arata ca silabele "tananana" sunt in general folosite de artistii din zona de muzica acustica si acustica rock. Membrul CNA Valentin Jucan, care a prezidat sedinta CNA de joi, a spus ca silabele "tananana" apar si in Simfonia nr. 5 de Ludwig van Beethoven. "Eu ma gandeam la Muppets", a glumit membrul CNA Rasvan Popescu.

Andrei Bogdan a spus ca denumirea Tananana va stimula un pic creativitatea celor care vor asculta noul post de radio. "Noi am solicitat si schimbarea grilei de programe. E necesara, mai ales din cauza faptului ca e un proiect total nou, avem o echipa mult marita si cu ajutorul careia vom acoperi 15 ore de program live de luni pana vineri, buletine de stiri extinse in timpul zilei (...) Programele de weekend au crescut si ele la sapte ore din programe live", a mai spus Andrei Bogdan.

Citeste si:
DE 15 ANI, ROMÂNIA ESTE ZU! FACEM ÎMPREUNĂ A ZECEA FORZA ZU!
DE 15 ANI, ROMÂNIA ESTE ZU!...

Grila de programe a noului post de radio va contine cinci emisiuni difuzate de luni pana vineri, intre care si un matinal realizat de Vlad Craioveanu si Ciprian Muntele. Totodata, Radio Tananana va difuza emisiuni realizate de Doru Oprisan si Bogdan Serban. CNA a aprobat solicitarea de modificare a denumirii din Activ EFEM in Radio Tananana cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu).

Reprezentantii societatii Videomarket SRL au declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca nu a fost stabilita inca data de lansare oficiala a noului post Radio Tananana, precizand totusi ca nu se va putea intampla acest lucru inainte de sarbatorile de Pasti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.