Social 2 Aprilie 2015 15:31
Incepand cu data de 1 iunie, persoanele care isi platesc contributia la asigurarile de sanatate vor beneficia de servicii de psihoterapie decontate.

„Pentru prima data, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au inteles importanta serviciilor psihologice. In acest fel, un numar mult mai mare de pacienti vor avea acces la servicii psihologice decontate. Cetatenii pot apela mai usor, mai deschis la serviciile psihologice, iar specialistilor li se deconteaza aceste servicii. De altfel, s-a negociat o crestere a numarului de puncte pentru serviciile psihologice”, a declarat profesorul Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania (CPR).

Boala ascunsa, care nu iarta pe nimeni: cele 7 semne ale depresiei

Conform legii, pot merge la psiholog pacientii care primesc trimitere de la un neurolog, diabeticii, persoanele cu probleme de greutate, cei care sufera de cancer sau de boli de sange precum si persoanele care au trimitere de la ORL-ist, ortoped, reumatolog sau nefrolog, scrie adevarul.ro

Depresia este una dintre cele mai frecvente afectiuni. Ea afecteaza starea de sanatate, cu impact asupra functionalitatii pacientului, scaderea productivitatii si a capacitatii de lucru, izolare si chiar pierderea dorintei de a trai. Depresia majora este a patra boala ca raspandire pe glob, reprezentand una dintre problemele grave de sanatate. Se estimeaza ca pana in anul 2020, depresia va fi a doua cauza de dezabilitate, imediat dupa afectiunile cardiovasculare.

Citeste si Boala care te face sa SUFERI in tacere! Top 10 MITURI despre depresie


Despre autor:

Sursa: Adevarul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.