Social 2 Aprilie 2015 09:54
Televiziunea americana Universal Channel se va retrage din Romania, ultima zi de emisie fiind 30 aprilie, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Universal Networks International.

Decizia a fost luata de Universal Networks International dupa evaluarea portofoliului sau de televiziuni din Romania, potrivit reprezentantilor companiei. Universal Channel, care a intrat pe piata din Romania pe 1 decembrie 2007, este cea mai importanta televiziune din portofoliul Universal Networks International si difuzeaza filme hollywoodiene si seriale, precum "Arcasul", "Doi barbati si jumatate", Dexter", "Castle" si "CSI: Miami". Dupa incetarea emisiei Universal Channel, UNI va ramane prezenta pe piata audiovizualului din Romania cu televiziunile Diva si E! Entertainment.

Iesirea de pe piata audiovizualului din Romania a Universal Channel vine in contextul in care televiziunea a fost scoasa din grilele de cablu si satelit ale RCS&RDS chiar in noaptea de Revelion, dupa cum MEDIAFAX a relatat la momentul respectiv. Pe de alta parte, surse au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca un alt motiv pentru retragerea din audiovizualul romanesc ar fi acela ca Universal Channel era o televiziune "foarte scumpa", care difuza seriale americane imediat dupa premiera din SUA. Aceste costuri nu se justificau in conditiile unei rate foarte mari a pirateriei din Romania, serialele difuzate de Universal Channel regasindu-se pe mai multe site-uri ilegale, potrivit surselor citate.

Universal Networks International, divizia internationala de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizand continut si branduri de calitate in peste 176 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latina si Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo si Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezinta si televiziunea Movies 24. NBCUniversal News Group opereaza si televiziuniune CNBC si NBC News la nivel international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.