Deputatul UDMR Marko Attila si-a dat demisia din Parlament, inainte ca plenul Camerei Deputatilor sa dezbata cea de a doua cerere privind incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive.

Demisia a fost depusa la Biroul Permanent al Camerei si urmeaza sa fie prezentata in plen, potrivit unor surse parlamentare. Cererea DNA vizandu-l pe deputatul Marko Attila urma sa fie dezbatuta in sedinta de dupa-amiaza a Camerei Deputatilor, inainte de sesiunea de vot final.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor stabilise, luni, ca raportul Comisiei juridice privind cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila sa se discute in sedinta de plen de miercuri, scrie MEDIAFAX.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, luni, cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila, cu privire la retinere fiind inregistrate 17 voturi "pentru", un vot "impotriva", o abtinere si un vot nul, iar cu privire la arestare 16 voturi "pentru", unul "impotriva" si un vot nul.

vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a spus ca membrii comisiei nu au reusit sa discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocati, care au precizat ca Marko Attila se afla in Ungaria.

"Nu am reusit sa vorbim cu deputatul. Au venit in schimb reprezentantii domniei sale, doua doamne avocat. Mi-au spus in felul urmator: dansul e afla in Ungaria, comunica cu Parchetul prin avocati si cu avocatii comunica prin e-mail. Are un mesaj ca nu se sustrage retinerii sau arestarii, pentru ca vrea sa-si dovedeasca nevinovatia. Prin urmare, banuiesc, ca la Parchetul de pe langa ICCJ atunci cand se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, insotita de asistenta si ii va sustine cauza", a mai spus Nica.

Citeste si:
Marius Budăi: „Guvernul fantasticului Cîţu ne vrea săraci!”
Marius Budăi, acuzații la...

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, saptamana trecuta, la Comisia juridica a doua cerere de incuviintare a arestarii preventiva a deputatul UDMR Marko Attila.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.