Social 1 Aprilie 2015 13:58
Bucurestiul este orasul din Europa cel mai afectat de ambuteiaje, fiind urmat de capitala Poloniei, in timp ce, la nivel mondial, Istanbul si Mexico City sunt orasele afectate cel mai mult de traficul rutier aglomerat, potrivit unui clasament prezentat de publicatia elvetiana Le Matin.

Bucurestiul a fost, in anul 2014, cel mai aglomerat oras din Europa din punctul de vedere al circulatiei rutiere. In Bucuresti, timpul petrecut in ambuteiaje creste cu 41% parcurgerea unui traseu, iar la orele diminetii creste cu 89%, potrivit unui studiu realizat de producatorul de aparate de navigatie GPS TomTom, scrie MEDIAFAX.

In clasamentul celor mai aglomerate orase din Europa, Bucurestiul este urmat de Varsovia (unde timpii de parcurs cresc cu 40% din cauza coloanelor de masini), de Roma (cu 38%), de Londra (cu 37%) si de Marsilia (cu 36%). Compania GPS TomTom a analizat timpii de parcurs din 218 mari orase din 36 de tari, situatiile din Romania, China, Arabia Saudita si Singapore fiind introduse pentru prima data in clasament.

La nivel global, orasul Istanbul - situat atat in Europa, cat si in Asia - este cel mai dificil din punctul de vedere al fluiditatii traficului rutier. In Istanbul, timpul petrecut in coloane creste cu 58% parcurgerea unui traseu (ponderea atingand 109 % seara). Pe locurile urmatoare din punctul de vedere al aglomeratiei rutiere se claseaza Mexico City, Rio de Janeiro si Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.