Social 1 Aprilie 2015 10:48
O alunecare de teren a avut loc in localitatea Jaristea, din judetul Vrancea, pe o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati, care apartine Schitului Buluc, fiind afectate cimitirul si doua anexe, iar biserica este in pericol, intrucat se afla la circa 30 de metri distanta de zona respectiva.

Alunecarea de teren s-a produs in urma topirii zapezii si a precipitatiilor din prima jumatate a lunii martie, la fata locului deplasandu-se o comisie a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, pentru a constata pagubele, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit raportului intocmit de comisie, alunecarea de teren a afectat cimitirul schitului pe o suprafata de 30 de metri patrati si doua anexe, respectiv un grajd si o magazie.

Biserica din lemn a Schitului Buluc, care este monument istoric si care se afla la 30 de metri distanta de zona producerii alunecarii de teren, nu a fost afectata, insa este in pericol. Daca alunecarea de teren va continua, nu este exclus ca si lacasul de cult sa fie afectat.

”In comuna Jaristea comisia mixta a stabilit ca, in urma topirii zapezii si a precipitatiilor din prima parte a lunii martie, au fost generate alunecari de teren care au dus la afectarea unui teren aflat in proprietatea Schitului Buluc pe aproximativ 3.000 de metri patrati, fiind totodata afectat cimitirul pe 30 de metri patrati si doua anexe (un grajd si o magazie). In ceea ce priveste Biserica din lemn “Sfanta Treime”, monument istoric, la momentul realizarii constatarii nu se afla in pericol, fiind la o distanta de aproximativ 30 metri de varful alunecarii”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Cristina Duta.

Si comuna Negrilesti a fost afectata de alunecari de teren, pagube fiind inregistrate la o locuinta care este in pericol de prabusire. ”Prin ordin al prefectului au fost constituite comisiile mixte formate din specialisti de la mai multe institutii care se vor deplasa in fiecare unitate administrativ teritoriala afectata, vor evalua fizic pagubele si vor stabili masuri in consecinta, documentele intocmite la fata locului urmand sa fie supuse avizarii membrilor comitetului.”, a mai declarat Duta. Mai multe localitati din judetul Vrancea au fost afectate de alunecari de teren, in urma ploilor din ultimele zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.