Social 27 Martie 2015 15:24
Hidrologii au transmis o avertizare cod galben pentru rauri din judetele Valcea, Gorj, Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Brasov, Sibiu, Covasna, Buzau si Vrancea, unde pana luni dupa-amiaza se pot produce inundatii locale.
Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, ora 21.00, pana luni, la ora 14.00, vor fi sub avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice Lotru (judetul Valcea), Oltet superior si mijlociu si alti afluenti ai Oltului (judetele Gorj, Valcea si Arges), Arges superior si mijlociu si afluentii sai (judetele Arges si Dambovita), Ialomita superioara si mijlocie si afluentii sai (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau superior si mijlociu si afluentii sai (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Ramnicu Sarat si Putna (judetele Vrancea si Buzau). Si afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov si Sibiu vor fi sub avertizare cod galben de inundatii, de sambata, ora 06.00 pana luni, la ora 14.00, scrie MEDIAFAX.

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor avertizate si pe raurile mici din zona de munte, a precizat INHGA. Administratia Nationala de Meteorologie a avertizat ca de vineri, ora 14.00, pana duminica, la aceeasi ora, vor fi ploi in toate regiunile, iar la munte, precipitatiile vor duce la topirea stratului de zapada. In Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si zona montana aferenta vor fi ploi torentiale vineri, iar sambata, averse vor fi mai ales in estul, sudul si centrul tarii. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat in 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.