Social 24 Martie 2015 11:25
Sediile unor societati din Bucuresti, Bihor, Ilfov, Dolj si Covasna si locuintele reprezentantilor a 18 firme suspectati ca, printr-un circuit evazionist, au produs un prejudiciu de peste sapte milioane de euro sunt perchezitionate, marti, de politisti, care vor duce la audieri 16 persoane.

Politia Romana arata, intr-un comunicat de presa, ca au loc 34 de perchezitii in Bucuresti si judetele Bihor, Ilfov, Dolj si Covasna, la locuintele unor persoane suspectate de mai multe infractiuni de evaziune fiscala si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea.

Anchetatorii vor duce la audieri 16 reprezentanti ai unor societati comerciale, pe numele carora au fost emise mandate de aducere.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2015, 16 persoane, in calitate de reprezentanti legali ai 18 societati comerciale, ar fi format un circuit infractional evazionist, pentru eludarea obligatiilor fiscale, in care ar fi fost angrenate societatile comerciale controlate de ei in mod direct sau prin persoane interpuse", a precizat sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentantii celor 18 firme ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive de achizitie a unor produse electronice, in valoare totala de peste 35 de milioane de euro, fara a achita obligatiile fiscale si TVA.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste sapte milioane de euro.

La perchezitii participa peste 150 de politisti de la Politia Capitalei si de la inspectoratele de politie judetene Bihor, Ilfov, Dolj si Covasna, actiunea fiind sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.

Dosarul este instrumentat de politistii de la IPJ Bihor, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bihor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.