Social 26 Martie 2015 09:06
Fiecare persoana intelege importanta unei diete bune si contributia alimentatiei la sanatate. Atunci cand devii parinte, acest aspect este si mai important pentru ca ajungi sa iei decizii si pentru un copil care depinde de alegerile potrivite ale adultilor.

De unde cumparam mancarea?

Exista din ce in ce mai multe alegeri care pot bulversa pe oricine. Se deschid magazine bio, supermarketurile incep sa vanda din ce in ce mai multe lucruri care nu se gasesc in alta parte, dar parca am alege tot clasica piata a cartierului. Adevarul este ca, indiferent de unde cumperi, cea mai mare importanta o va avea ce ai cumparat, nu de unde ai luat alimentele.

Poti sa iti formezi o preferinta personala si sa cumperi de oriunde, dar tine cont de faptul ca alimentele din piata sunt putin controlate fata de cele care se vand la magazine sau in supermarket. Daca insa stii pe cineva care are o gradina proprie si iti poate aduce alimente proaspete, aceea ar fi o alegere excelenta!

Ce fel de mancare cumparam?

Poate cel mai important sfat legat de alimentatie este sa ii oferi copilului tau o dieta cat mai variata! Alege multe legume si fructe si evita mancarurile care contin prea multa grasime sau zahar. De asemenea, pe masura ce copilul creste poti sa petreci timp in bucutarie alaturi de el, pregatind gustari sanatoase in care tu poti controla cantitatea de zahar si poti evita E-urile, daca acestea te ingrijoreaza.

Nu pune niciodata prea multa sare in mancare. Desi sarea da gust mancarurilor, nu este necesar sa o folosesti in cantitati mari. Evita cat mai mult sa gatesti in ulei. Poti pregati mese extraordinare folosind gatitul la aburi sau cuptorul, acestea fiind o alternativa mult mai buna!
Nu uita de legume si fructe si in timpul iernii, indiferent daca le cumperi proaspete sau congelate. Poti afla care e cea mai buna alegere in articolul despre alimente congelate. Sau poti sa variezi dieta folosind alimente conservate in alte feluri.

Tine cont de cateva sfaturi:

  • Nu ignora nici importanta consumului de apa.
  • Puiul tau va ajunge sa ia propriile decizii alimentare mai repede decat ai crede.
  • Este important sa mai retii faptul ca tu esti un model pentru copilul tau.
Citeste mai multe in Clubul Bebelusilor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.