Social 22 Martie 2015 10:36
Fostul director al SRI, George Maior a declarat, sambata, la Realitatea TV, ca nu exista ”niciun binom SRI-DNA”, ci doar o cooperare intre cele doua institutii, aratand ca ideea vine din ingrijorarea unora ca lucrurile se desfasoara prea intens pe partea de combatere a coruptiei.
”Nu exista niciun binom SRI-DNA, exista cooperarea dintre SRI si DNA, dupa cum exista cooperarea dintre SRI si Parchetul General, Ministerul de Interne, SRI si Serviciul de Informatii Externe. Nu e vorba de un binom, pentru ca, in ceea ce priveste cele doua institutii, sunt institutii distincte”, a afirmat George Maior la Realitatea TV.

El a explicat faptul ca SRI se ocupa de partea de transmitere de informatie pentru combatarea coruptiei, care este definita ca amenintare la securitate nationala, aceasta fiind doar o parte mica din activitatea SRI, alte zone cuprinzand contraspionajul, contraterorismul, apararea Constitutiei, problema securitatii cibernetice, scrie mediafax.

”SRI nu este o institutie cu puteri executive, nu este o institutie de aplicare a legii, DNA este si in orice stat democrat, exista acest flux de informatii dintre servicii si organisme de aplicare a legii. FBI are partea de contrainformatii, in anumite domenii si partea de aplicare a legii. La noi, sunt institutii separate. A vorbi despre un ”binom” nu este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate este o ingrijorare a unora ca lucrurile se desfasoara prea intens pe partea de combatere a coruptiei, domeniu vital pentru Romania”
, a mai precizat George Maior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.