Social 22 Martie 2015 10:20
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sambata un mesaj cu prilejul Zilei Internationale pentru eliminarea discriminarii rasiale, in care arata ca combaterea rasismului, discriminarii rasiale, xenofobiei si intolerantei e o obligatie nu doar a oamenilor politici ci a intregii societati romanesti.

"In aceasta zi speciala, aduc un omagiu tuturor celor care au luptat si lupta pentru o lume a tolerantei, egalitatii de sanse si dreptatii. Pastrarea memoriei istorice cu privire la formele de discriminare rasiala care au marcat atat de grav umanitatea este o datorie a prezentului si o necesitate pentru progresul oricarei societati. Doar prin cunoasterea si intelegerea tragediilor istorice devenim constienti de impactul devastator pe care il poate avea discriminarea”, se precizeaza in mesajul sefului statului, remis de Administratia Prezidentiala.

Presedintele arata ca nu trebuie sa uitam ca ”pentru libertatea de astazi s-a luptat cu pretul vietii, iar noi suntem datori sa protejam si sa aparam drepturile fundamentale ale omului pentru ca nedreptatile sa ramana lectii ale trecutului si nu actualitati”. ”Diversitatea si multiculturalismul fac lumea de astazi mai bogata, iar renuntarea la prejudecati face societatea mai solida. Stim deja din secolul trecut ca discriminarea de orice fel contrazice valorile societatii romanesti si mai ales respectul, acceptarea celuilalt si solidaritatea dintre noi. Combaterea rasismului, a discriminarii rasiale, a xenofobiei si intolerantei este o obligatie nu doar a oamenilor politici sau a organizatiilor neguvernamentale, ci a intregii societati romanesti”, se mai precizeaza in mesajul lui Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

”Imi doresc ca mesajul meu, in calitate de presedinte al Romaniei, sa contribuie la efortul comun impotriva discriminarii rasiale de orice fel. Intelegand lectiile trecutului, vom avea puterea sa cream impreuna un viitor al pacii si libertatii, al democratiei si tolerantei", mai transmite presedintele Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.