Social 20 Martie 2015 14:32
Romfilatelia va introduce in circulatie emisiunea aniversara de marci postale "Intelligence in slujba democratiei: 25 de ani, Serviciul Roman de Informatii", pentru a sarbatori un sfert de secol de activitate a acestei institutii.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Romfilatelia, "timbrul este un promotor de seama al Romaniei in lume, precum si al tuturor particularitatilor specifice culturii si constiintei nationale, aspecte ce consolideaza identitatea comunitatii romanesti si ne definesc ca popor".
De asemenea, Romfilatelia spune ca timbrul romanesc a fost adesea partenerul unor institutii importante din sistemul national, participand activ atat la marcarea unor aniversari de seama ale acestor organizatii, cat si in calitate de colaborator al celor mai importante campanii de imagine menite sa promoveze Romania.

"In continuarea acestei misiuni, marca postala romaneasca se alatura actiunilor prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Serviciului Roman de Informatii, institutie aflata in lupta pentru dreptate si siguranta nationala, pentru aparare a valorilor romanesti si a statului de drept"
, spune Romfilatelia. Sarbatorind astfel un sfert de secol de activitate a institutiei, Romfilatelia introduce in circulatie emisiunea aniversara de marci postale "Intelligence in slujba democratiei: 25 de ani, Serviciul Roman de Informatii", un proiect alcatuit dintr-un timbru si o colita.

Astfel, timbrul emisiunii cu valoarea nominala de 8,10 lei ilustreaza logo-ul Serviciului Roman de Informatii (SRI), alaturi de titlul emisiunii aniversare, pe un fundal sobru, bleumarin, ce sugereaza profunzimea spatiului cosmic. Imaginea Globului Pamantesc planeaza pe acest fundal, descrisa in cod binar, inconjurata de un halou al carui spectru luminos sugereaza suprapunerea dintre tonurile naturale ale atmosferei terestre si un ton "electric" al monitoarelor ce servesc reprezentarii virtualului. Harta Romaniei este reliefata in culoare de contrast, simbolismul transmitand excelenta specialistilor romani in domeniul cibernetic. Un element inedit al timbrului devine vizibil doar in lumina ultravioleta: steaua in opt colturi si insemnul SRI apar centrate pe punctul de orizont din arcul haloului, precizeaza Romfilatelia.

Citeste si:
Levi’s aniversează 150 de ani de la crearea modelului 501
Levi’s aniversează 150 de ani...

Pe de alta parte, timbrul colitei cu valoarea nominala de 14,50 lei reda pe fundal drapelul tricolor al Romaniei, peste care este suprapus codul binar al lumii virtuale, din care se distinge, marcata cu rosu, secventa "11001", traducerea in cod a cifrei "25", varsta aniversata de Serviciul Roman de Informatii. Prin perforul rotund al timbrului si prin alcatuirea grafica, acesta se constituie intr-un sigiliu de circulatie universala, purtand insemnele SRI si anii de existenta, 1990 - 2015, mai spune Romfilatelia.

"Compozitia colitei alatura simbolurile puternice ale spiritului romanesc, Sfinxul din Bucegi si un fragment din poarta sculptata din Maramures, alaturi de un desen care reuneste elemente geometrice repetate, sugerand un simbol care imbina armonios aspiratia, continuitatea si trainicia. Suprafata cercului interior al siglei Serviciului Roman de Informatii si inscrisul «Intelligence in slujba democratiei» devin vizibile in spectru luminos UV"
, mai spune Romfilatelia.

Citeste si:
Putin vrea înființarea "Republicii Federale Ucraina". Care sunt...
Putin vrea înființarea...

Din punct de vedere tehnic, emisiunea este completata de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre cu manseta ilustrata si colita dantelata. Incepand de luni, aceasta emisiune aniversara de marci postale va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara. Totodata, Romfilatelia multumeste SRI pentru sprijinul documentar acordat in realizarea acestei emisiuni de marci postale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.