Social 20 Martie 2015 12:17
Solicitarea DNA pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov a ajuns, vineri, la secretariatul Senatului, si urmeaza procedura normala, respectiv transmiterea la Biroul Permanent, care se va reuni, luni, si care o va transmite comisiei juridice, in vederea unui aviz.

Surse senatoriale au declarat pentru MEDIAFAX ca cererea DNA va intra in sedinta Biroului Permanent al Senatului, luni, cand va fi transmisa la comisia juridica, in vederea elaborarii raportului. Dupa ce ajunge la comisie, senatorul Darius Valcov isi poate vedea dosarul de la Directia Nationala Anticoruptie, si isi poate prezenta cauza in fata colegilor juristi.

Potrivit Regulamentului Senatului, in cazul retinerii si arestarii preventive pentru un senator, comisia juridica are un termen de maxim trei zile pentru a elabora raportul, si a-l transmite plenului, pentru vot final.

Procedura parlamentara impune ca votul in plenul Senatului sa fie dat in maxim cinci zile de la finalizarea raportului comisiei juridice.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

Duminica trecuta, Darius Valcov i-a inaintat premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, dar Ponta a precizat atunci ca acesta va ramane ministru pana la finalizarea noului Cod Fiscal. Proiectul Codului Fiscal va fi aprobat miercurea viitoare de Guvern.

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca a aprobat demisia lui Darius Valcov din postul de ministru al Finantelor, avand in vedere cererea DNA de arestare a acestuia, si ca va prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.