Social 19 Martie 2015 09:46
Imunitatea copilului este o chestiune care-i preocupa pe toti parintii.

Diferentele in ceea ce priveste sistemul imunitar la copii sunt vizibile: unii copii sunt foarte rezistenti, se imbolnavesc rar si fac forme usoare ale bolii, altii, dimpotriva, par a fi raciti continuu, fac complicatii ale bolilor, in colectivitate aduna toti virusii de la alti copii.

Iata cateva alimente care pot fi oferite copilului in sezonul rece si care cu siguranta ii vor creste rezistenta la boli:

Alimentele ce contin vitamina C: deoarece vitamina C este un excelent antioxidant, asigura rezistenta organismului in fata infectiilor, previne aparitia astmului si a alergiilor, ajuta absorbia fierului la nivelul intestinului si are multe alte proprietati benefice.

De aceea in aceasta perioada este bine sa-i oferim copilului diverse citrice ca atare sau sub forma de sucuri proaspete, dar si patrunjel, ardei rosu, macese sub diverse forme cum ar fi ceai. Dintre produsele autohtone cu un nivel ridicat de vitamina C foarte apreciata este catina, cunoscuta ca imunostimulatoare si foarte eficienta atat ca atare cat si in combinatie cu mierea.

Alimente ce contin vitamina A: deoarece vitamina A are un rol major in protectia pielii si a mucoaselor, are un rol important in asigurarea rezistentei organismului la infectii, asigura buna functionare a sistemului osos si nervos. Sursele naturale prin care pot beneficia copiii de vitamina A sunt iaurturile, laptele batut, galbenusul de ou, pestele gras, ficatul.

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.