Social 15 Martie 2015 15:44
MAE a transmis, duminica, o atentionare de calatorie privind existenta unor factori de risc la adresa strainilor care isi desfasoara activitatea pe platformele petroliere din Arabia Saudita, ce pot duce la rapiri de persoane, recomandand romanilor sa se informeze asupra situatiei de securitate.

"Avand in vedere existenta, in perioada urmatoare, a unor factori de risc la adresa cetatenilor straini care isi desfasoara activitatea pe platformele petroliere din Regatul Arabiei Saudite, care pot duce la rapiri de persoane, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se informeze, in prealabil, la autoritatile competente din zona de resedinta asupra situatiei de securitate existente", se arata in atentionarea de calatorie transmisa de MAE, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului de Externe, se recomanda evitarea deplasarii in afara ariei de resedinta (compound-uri), parasirea zonei doar in grupuri organizate si doar in cazuri de stricta necesitate, stabilirea in permanenta a legaturii cu Ambasada Romaniei la Riad si cu organele de politie, precum si evitarea locurilor aglomerate din spatiile publice.

In eventualitatea dislocarii unor efective de paza si securitate pe anumite cai de comunicatii sau in anumite zone, se recomanda cooperarea cu acestea.
Totodata, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa isi inregistreze prezenta la Ambasada Romaniei la Riad si sa transmita inclusiv coordonatele personale de la locul de munca.

MAE reitereaza cetatenilor romani recomandarile de a consulta informatiile furnizate prin intermediul aplicatiei "Calatoreste in siguranta" - care poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone, si serviciului de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.