Social 5 Martie 2015 16:11
Conferinta internationala "Let`s Do It! Clean World Conference 2015" s-a incheiat cu succes.

130 de participanti din peste 40 de tari au impartasit experienta, cunostintele si inspiratia lor in cele 3 zile de eveniment, desfasurat in acest an in Riga, Letonia. Printre participantii la conferinta s-au numarat atat membri ai echipelor cu traditie in miscarea Let`s Do It!, prezenti an de an, cat si vizitatori veniti pentru prima oara, deveniti recent parte din comunitatea internationala. Romania a fost reprezentata la conferinta de 5 membri ai echipei “Let`s Do It, Romania!”.

In deschiderea conferintei, au luat cuvantul Prim-ministrul Letoniei, Laimdota Straujuma, Ministrul pentru Protectia Mediului si Dezvoltare Regionala, Kaspars Gerhards, Secretarul de Stat Zanda Kalniņa-Lukaševica, initiatorul miscarii Let`s Do It, Rainer Nõlvak, reprezentantul Ambasadei Estone la Riga, Merje Stanciene si Vita Jaunzeme, presedintele board-ului Pēdas, organizatia nonguvernamentala care gestioneaza actiunea de curatenie nationala in Letonia.

Prim-ministrul Letoniei, Laimdota Straujuma, a afirmat ca o lume mai curata este unul dintre obiectivele Letoniei, dat fiind faptul ca problemele de mediu reprezinta o preocupare globala. De asemenea, Ministrul pentru Protectia Mediului si Dezvoltare Regionala, Kaspars Gerhards, a multumit organizatorilor pentru contributia lor, atat la nivel national, cat si la nivelul intregii planete. De asemenea, el a subliniat importanta pasului urmator: nu este suficient sa cureti mediul inconjurator, este necesar sa contribui la mentinerea curateniei.

Conferinta a fost una relevanta din punct de vedere al subiectelor discutate. Au fost atinse atat teme direct legate de problemele cu deseurile, precum deseurile marine sau problema globala a deseurilor in cifre, existand, totodata, si o dezbatere despre eforturile oamenilor atunci cand vine vorba de problemele de mediu. Conferinta a tratat si subiecte ca sanatatea in stransa legatura cu mediul, cum poti sparge stereotipurile sau cum poti crea cultura Zero Waste (Zero Deseuri).

Citeste si:
Let's Do It, Romania! recruteaza voluntari pentru Ziua de...
Let's Do It, Romania!...

Un moment special a fost cel in care 10 dintre participantii la conferinta, printre care si reprezentantii Romaniei, au reusit sa ajunga la eveniment, cu o zi intarziere, din cauza conditiilor meteo nefavorabile de la Istanbul. Cu toate acestea, delegatiei Romaniei a fost una dintre cele mai apreciate, rezultatele si contributia tarii noastre la miscarea Let`s Do It! fiind recunoscute si aplaudate. Romania este una dintre cele mai vechi tari din comunitate, una dintre tarile care a reusit, in cei 5 ani de existenta, sa pastreze o echipa unita, cu rezultate notabile atat pe plan national, cat si pentru evolutia miscarii “Let`s Do It!”. Ca pas urmator in intarirea pozitiei sale de leader la nivel European, Romania isi propune sa organizeze in 2015 una dintre cele mai importante conferinte Let`s Do It! – conferinta Cleanup Europe, cu sustinerea Ministerului Mediului Apelor si Padurilor.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” multumeste companiei Vola, care a facut posibila deplasarea delegatiei Romaniei la Riga.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.