Social 4 Martie 2015 10:19
Inscrierile la cea de-a patra editie a Galei Industriei de Carte din Romania "Bun de Tipar", care isi propune sa contribuie la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pietei de carte romanesti, cat si la profesionalizarea celor din industria de carte, au inceput.

Dedicata excelentei editoriale, Gala "Bun de Tipar" isi propune sa contribuie deopotriva la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pietei de carte romanesti, cat si la profesionalizarea celor din industria de carte si la cresterea sentimentului de breasla, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX. Astfel, profesionisti ai cartii - editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari si specialisti in vanzari, marketing si comunicare - vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala "dedicata excelentei editoriale".

La cea de-a patra editie intra in concurs produsele editoriale ale anului 2014. Drept urmare, sunt invitate sa participe toate editurile care sunt inregistrate, publica si difuzeaza carte in Romania (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filiala in Romania), tipografiile care au sediul in Romania, bibliotecile autohtone, librariile care au sediul pe teritoriul Romaniei, precum si cele online inregistrate ca firme romanesti si platformele online dedicate promovarii cartilor. Inscrierea proiectelor in competitie are loc in perioada 3 - 29 martie, iar decernarea premiilor este programata pentru data de 14 mai, incepand cu ora 18.00, evenimentul fiind inregistrat de TVR 1.

"Gala Industriei de Carte din Romania se doreste a fi un mesaj incurajator, pe o piata de carte, precum e cea autohtona, confruntata cu dificultati tot mai pronuntate. Ajuns la cea de-a IV-a editie, proiectul nostru speram sa convinga definitiv, atat publicul larg, dar mai ales profesionistii cartii, de utilitatea si oportunitatea sa. Piata de carte romaneasca are nevoie de confirmarea valorii produselor sale si, mai ales, de solidaritatea tuturor celor care contribuie la consolidarea ei", au declarat organizatorii.

Din juriul celei de-a patra editii fac parte Mircea Vasilescu (presedinte) - eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor doctor al Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, Simona Kessler - agent literar, Cosmin Ciotlos - critic literar, asistent doctor al Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, Luca Niculescu - jurnalist, Oana-Valentina Suciu - lector doctor la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, membra a echipei Institutului Cultural Roman (ICR), Victoria Patrascu - autoare de carti pentru copii, foarte activa in promovarea lecturii in randul scolarilor, preocupata sa sustina ilustratia de carte romaneasca, Carmen Apetrei - lector universitar doctor, director Departament Grafica al Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, Cristina Foarfa - editor coordonator Bookaholic, specialista in comunicare digitala, si Tudor Cretu - directorul Bibliotecii Judetene Timis, scriitor.

Citeste si:
Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
Andreea Tonciu, reacție...

Calendarul care detaliaza etapele jurizarii, regulamentul, precum si orice alte informatii despre editia din acest an a Galei Industriei de Carte din Romania se gasesc pe galabundetipar.ro.

Gala "Bun de Tipar" este organizata de Asociatia Headsome Communication si Asociatia Editorilor din Romania (AER), in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Coproducator al evenimentului este TVR 1.

Lansata in 2012, Gala Industriei de Carte din Romania s-a bucurat de o primire excelenta atat in randul profesionistilor pietei de carte autohtone, cat si al publicului larg. Editia a treia a galei, din 2014, a inregistrat o crestere semnificativa fata de editia a doua - cu 20% mai multe proiecte inscrise in competitie (peste 120 de institutii si peste 700 de proiecte; la editia a treia au fost acordate, in total, 23 de premii si sase mentiuni speciale, precum si trei premii speciale).

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.