Social2 Martie 201515:13

Lectura de un minut

inistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, luni, ca a dispus reluarea vaccinarii diftero-tetanice in scoli, dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a analizat loturile retrase si a constatat ca produsele sunt conforme.

"Am fost informat de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale ca testele pentru loturile de vaccin diftero-tetanic folosite in cadrul campaniei nationale de imunizare a elevilor din clasa a VIII-a si a IX-a, din ianuarie 2015, si pentru care au fost suspiciuni privind aparitia unor reactii adverse, arata ca produsele sunt conforme, nefiind identificate neconformitati de calitate", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii a oprit, in 22 ianuarie, doua loturi de vaccin diftero-tetanic si a dispus analizarea lor de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), dupa ce au fost inregistrate atunci 53 de posibile reactii adverse dupa vaccinare, la elevi din cinci judete.

Agentia Nationala a Medicamentului a testat in laborator probele prelevate din seriile de vaccin suspectate ca ar fi neconforme. "ANMDM considera ca reactiile inregistrate se incadreaza in limitele specificate de producator ca reactii posibile dupa vaccinare", a spus ministrul Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii preciza, in ianuarie, ca dupa vaccinarea diftero-tetanica au fost inregistrate manifestari usoare si tranzitorii, care s-au remis spontan si nu au pus in pericol sanatatea elevilor. "Vaccinarea este o metoda de imunizare activa, profilactica, impotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin. Mentionam ca administrarea vaccinurilor presupune si posibila aparitie a unor reactii postvaccinare normale (reactii locale, durere locala, febra de scurta durata etc.)", arata atunci Ministerul Sanatatii.

Citeste si:
Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia comisiei științifice...
Adrian Streinu-Cercel a fost...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.