Social 1 Martie 2015 15:32
Afla cum va fi vremea luni si marti.

  • Luni

Vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 0 si 9 grade. Pe timpul zilei, cerul va fi partial noros si doar izolat vor fi posibile ploi slabe, iar in nordul Carpatilor Orientali precipitatii mixte.

Incepand de seara innorarile vor cuprinde, dinspre vest, toate regiunile. Va ploua pe spatii extinse in vest, in nord si in centru, unde se vor cumula izolat peste 15...20 l/mp, iar in restul teritoriului vor fi ploi locale, in general slabe. In zona montana vor predomina ninsorile. Spre dimineata, precipitatii mixte se vor semnala cu totul izolat si in estul Transilvaniei si nordul Moldovei. Vantul se va intensifica temporar in majoritatea zonelor, local rafalele urmand a depasi 50 km/h. In orele diminetii pe spatii restranse in sudul si in estul tarii va fi ceata.

  • Marti

Desi vor marca o scadere in vest, in nord si in centru, valorile termice diurne se vor situa in general peste mediile climatologice specifice datei, cu precadere in sud si sud-est unde vor continua sa caracterizeze o vreme deosebit de calda. Astfel, maximele se vor incadra intre 5 si 15 grade, mai ridicate in Muntenia.

In cursul zilei vor fi innorari in nordul si in centrul tarii unde local se vor semnala precipitatii in general slabe sub forma de ploaie si lapovita, iar in orele diminetii si in Dobrogea unde va ploua izolat. Noaptea cerul se va degaja, dar va fi mai rece decat in noptile precedente, cu valori minime ale temperaturii aerului in general intre -7 si 3 grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada din an. Vantul va avea intensificari temporare in toate zonele, cu viteze ce vor depasi local 50 km/h, iar la munte va sufla tare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.