Elena Udrea a fost dusa, miercuri, in Arestul central al Politiei Capitalei, dupa ce instanta suprema a emis pe numele ei un mandat pentru 30 de zile.

Politistii au pus in executare mandatul de arestare preventiva emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie si au ridicat-o pe Elena Udrea de la locuinta sa, unde era in arest din 17 februarie, in dosarul "Microsoft". Masina cu care a fost dusa Elena Udrea, escortata de politisti, a ajuns la Arestul central al Politiei Capitalei in jurul orei 16.30.

Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis miercuri propunerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a dispus arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru o perioada de 30 de zile, din 25 februarie pana la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Totodata, instanta a respins propunerea DNA in cazul Elenei Udrea in ce priveste acuzatiile de tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.