Prezenta la simularea la Matematica de la Evaluarea Nationala a fost de 95,46 la suta in Capitala, iar ca dovada a seriozitatii candidatilor, niciun elev nu a fost eliminat, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru.

"Prezenta si in cea de-a doua zi a simularii examenului de Evaluare Nationala a fost de 95,46 la suta, adica 12.534 de candidati prezenti la test. Este o prezenta foarte buna si, pentru a doua zi consecutiv, suntem multumiti sa anuntam ca nu am avut niciun candidat eliminat", a spus inspectorul general scolar al Capitalei. Pentru sustinerea testarii la matematica au fost inscrisi 13.130 de candidati. De la aceasta proba au lipsit 596 de elevi. De asemenea, 30 de elevi au avut situatii speciale si au sustinut testul in functie de problemele fiecaruia, a mai spus Traistaru.

Pentru proba de marti, elevi au avut de rezolvat trei subiecte. Primul subiect a avut sase cerinte, printre care adunari cu fractii, masura unui unghi in interiorul unui triunghi echilateral si lungimea muchiei unui cub. Subiectul al doilea au avut cinci cerinte, printre care desenarea unui paralelipiped dreptunghic si calcularea numarul de pagini ale unei carti, stiind ca in prima zi un elev a citit 47 la suta din numarul total de pagini, iar a doua zi a citit cele 53 de pagini care au mai ramas. Subiectul al treilea a avut doua cerinte, una de calculare a lungimii unei alei date dintr-un parc in forma de dreptunghi si a doua de calculare a ariei unui triunghi si a unui unghi dintr-o prisma patrulatera regulata, scrie MEDIAFAX.

Elevii clasei a VIII-a au sustinut luni simularea Evaluarii Nationale la Limba romana si marti testul la Matematica. Miercuri este programata proba de Limba si literatura materna, pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Rezultatele vor fi afisate in 6 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.