Magistratii instantei supreme au judecat, marti, contestatiile facute de Elena Udrea si de procurorii DNA, urmand sa decida daca fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului va fi eliberata sau va ramane in continuare in arest preventiv, in dosarul Microsoft.

Procurorii DNA au contestat faptul ca magistratul care a luat prima decizie in acest caz a dispus ca masura arestarii preventive a Elenei Udrea sa opereze doar pentru anumite fapte, si nu pentru toate acuzatiile formulate in propunerea de arestare.

Deputatul PMP Elena Udrea a dat in fata instantei un supliment de declaratie, a spus avocatului Marius Striblea. Acesta a precizat, la iesirea din sala de judecata, ca a depus o serie de documente in apararea clientei sale, printre care si extrase ale unor materiale din "presa vremii". Avocatul a explicat ca materialele reprezinta declaratii ale Elenei Udrea anterioare datei de 29 ianuarie, in care aceasta formula acelasi set de aparare ca si cel de dupa 29 ianuarie, cand procurorii spun ca fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului ar fi incercat sa influenteze ancheta, scrie MEDIAFAX.

Striblea a precizat nu se poate dovedi faptul ca Udrea a incercat, prin cele declarate de ea in presa, sa influenteze in vreun fel ancheta si ca fapta imputata de procurori nu este dovedita.

Intrebat in legatura cu noile acuzatii aduse Elenei Udrea, avocatul a aratat ca nu intelege de ce s-a luat succesiv de catre procurorii DNA decizia de a cere arestarea preventiva a fostului ministru, in conditiile in care presupusele faptele existau de la bun inceput, potrivit probatoriului de la dosar.

Intrebat daca Elena Udrea va solicita sa fie adusa in Camera Deputatilor in cazul noii solicitari cerute de DNA, Striblea a aratat ca inca nu a discutat cu fostul ministru despre acest aspect, chestiunea urmand sa fie lamurita ulterior.

Completul format din presedintele Lavinia Lefterache si judecatoarea Luciana Mera a ramas in pronuntare, urmand sa stabileasca daca mentine mandatul emis in 11 februarie pe numele Elenei Udrea sau il revoca si dispune eliberarea fostului ministru, decizia fiind una definitiva.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Elena Udrea a fost adusa, marti, in jurul orei 07.45, din arest la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru judecarea contestatiei sale la masura arestului preventiv.

Fostul ministru Elena Udrea se afla in arest din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata pentru 30 de zile prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft. Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul Microsoft, cat si in dosarul Gala Bute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.