Google Cultural Institute sarbatoreste Valentine's Day printr-o colectie de lucrari de arta celebre, intre care si "Sarutul/ The Kiss" lui Gustav Klimt, care a fost digitalizat la rezolutie foarte ridicata.

Cu aceasta ocazie speciala, Google a digitalizat la rezolutie foarte ridicata unul dintre cele mai faimoase saruturi din istoria artei: "Sarutul" lui Gustav Klimt. Tehnologia permite explorarea in profunzime a operei, pana la detalii ale tusei pensulei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Colectia reprezinta o calatorie in numeroase tari, culturi si perioade, pentru a descoperi iubirea in diferitele ei intrupari artistice.

Intre lucrarile care au fost digitalizate si care pot fi admirate pe platforma digitala Google Cultural Institute se numara sculptura "The Kiss" (1886), de Auguste Rodin (de la The Israel Museum, din Ierusalim), dar si tablourile "Garden with courting couples: square Saint-Pierre" (May 1887), de Vincent van Gogh (de la Van Gogh Museum), "Desire and Satisfaction" (1893), de Jan Toorop (de la Musée d’Orsay, Paris), "Allegory of Love, Cupid and Psyche [?]" (1798 - 1805), de Francisco de Goya (de la Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC, Barcelona), "Happy Union" (in jur de 1575), de Paolo Veronese (The National Gallery, Londra), "Kiss IV" (1902), de Edvard Munch (The Munch Museum, Oslo).Colectia alcatuita de Google Cultural Institute pentru a marca Valentine's Day poate fi admirata pe http://goo.gl/7hPpQN.

Google Cultural Institute este o platforma online lansata in 2011, care prezinta expozitii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust si la Nelson Mandela, dar si colectii de arta si exponate din mari muzee ale lumii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.