Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anuntat anuntat, vineri, ca spera ca vor fi introduse noi terapii pentru tratarea hepatitei C din primul semestru al acestui an.
Vasile Ciurchea a spus ca spera ca intr-un timp relativ scurt CNAS "sa dea drumul tratamentelor moderne in hepatita". Presedintele CNAS a mentionat ca, deocamdata, exista inca discutii referitoare la pretul pentru Romania al noilor medicamente, in asa fel incat bugetul sa le poata face fata. Ciurchea a spus ca noile tratamente vor fi prescrise, intr-o prima faza, in functie de gravitatea bolii, persoanelor pentru care nu mai exista o alta forma de tratament, scrie MEDIAFAX.

Vasile Chiurcea a mai afirmat ca, din cauza faptului ca aceste medicamente sunt foarte scumpe, s-a luat in calcul si posibilitatea ca mai multe tari membre ale Uniunii Europene sa achizitioneze impreuna medicamentele, in asa fel incat cantitatea achititionata sa fie una cat mai importanta, fapt care ar duce la un discount mai mare din partea companiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.