Distrugatorul american USS Cole a efectuat, joi, un exercitiu impreuna cu Fortele navale romane, in Marea Neagra, potrivit unui comunicat al Flotei a VI-a a Statelor Unite.
"Distrugatorul USS Cole (DDG 67) a participat la un exercitiu bilateral cu Fortele Navale romane, in Marea Neagra, pe 12 februarie. Exercitiul a vizat imbunatatirea capacitatilor militare si oferirea de asigurari aliatilor NATO si partenerilor regionali privind angajamentul Statelor Unite in cadrul Aliantei Nord-Atlantice, pentru securitatea maritima si stabilitatea in zona Marii Negre. Distrugatorul USS Cole a efectuat exercitiul impreuna cu nava militara ROS Marasesti (F 111)", precizeaza Flota a VI-a a Fortelor navale americane din Europa/Africa, potrivit MEDIAFAX.

Distrugatorul USS Cole (clasa Arleigh Burke), echipat cu rachete teleghidate de tip Aegis si cu dispozitive ultramoderne de interceptare, a sosit duminica in Marea Neagra, intr-o noua "misiune de promovare a pacii si stabilitatii in regiune", potrivit Flotei a VI-a a Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.