Curtea de Conturi arata, in raportul pentru anul 2013, ca Tarom a cheltuit o suma estimata la peste 200.000 lei pentru achizitia de bunuri pentru organizarea de zile festive, contrar prevederilor legale privind reducerea cheltuielilor si in conditiile in care inregistreaza pierderi.

"Au fost achizitionate bunuri pentru organizarea de zile festive, estimate la suma de 206 mii lei, contrar prevederilor legale privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarire a disciplinei financiare, in conditiile in care compania a inregistrat pierderi pe ultimii 2 ani", se arata in raportul institutiei pentru anul 2013.

Institutia a recomandat companiei aeriene stabilirea "intinderii prejudiciului" determinat de plata nelegala a cheltuielilor efectuate pentru organizarea de evenimente in anii 2012 si 2013 si recuperarea acestuia, potrivit legii, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Curtea de Conturi a solicitat Consiliului de Administratie o analiza a cauzelor care au condus la nerespectarea prevederilor OUG 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare, prin suportarea unor cheltuieli interzise de lege, precum si dispunerea masurilor pentru stabilirea raspunderii persoanelor vinovate.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la finele lunii noiembrie ca Tarom a raportat rezultate pozitive in 2014, dar nu beneficiaza de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt in contrasens" si va fi necesara restructurarea companiei aeriene, fara sa detalieze insa cu privire la variantele avute in vedere.

Rus a declarat recent ca situatia companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor a fost analizata cu reprezentantii Comisiei Europene si ai FMI, in cadrul discutiilor fiind adresate "sute de intrebari", iar dintre toate entitatile subordonate ministerului, Tarom a ramas cu o problema legata de profitabilitate, in cazul operatorului aerian urmand sa fie luate masuri pentru punerea "in zona de profit operational".

Compania aeriana a raportat pierderi de 230,6 milioane lei in 2012 si un rezultat negativ de 130,1 milioane lei in anul urmator, conform datelor transmise la Ministerul de Finante.

Citeste si:
Comună din România independentă energetic, facturi mai mici
Comună din România...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.