Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a realizat procedura de achizitie a licentelor Microsoft si a incheiat contractul de licentiere ca urmare a presiunilor exercitate de Elena Udrea si de alte persoane din conducerea PDL, arata DNA in referatul cu propunerea de arestare a Elenei Udrea.

Procurorii au stabilit ca beneficiarii platilor efectuate in baza contractului sunt, printre altii, Sandu, Dorin Cocos si PDL, care a beneficiat de plata unor materiale electorale, potrivit referatului.

"In toamna anului 2009, s-a incheiat cu Partidul Democrat Liberal un contract de prestari de servicii care avea ca obiect prestarea serviciilor de tiparire si anvelopare a unui numar de patru milioane de scrisori electorale, numarul acestor scrisori a fost suplimentat la 8,6 milioane, stabilindu-se sa se incheie un act aditional la contractul initial", sustin procurorii DNA, potrivit MEDIAFAX.

Ei mai arata ca pentru diferenta de 4,6 milioane de scrisori nu a mai fost achitata contravaloarea prestatiilor, iar cei care trebuiau platiti au ajuns sa discute cu Dorin Cocos si au fost in audienta la Elena Udrea, care era vicepresedinte PDL, dar s-au exercitat presiuni sa se renunte la pretentii.

Anchetatorii sustin ca Dorin Cocos a pretins si primit de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu suma de noua milioane de euro pentru ca prin intermediul Elenei Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, membru al Guvernului, si vicepresedinte PDL, la data faptelor, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Cocos nu avea atributii in ceea ce priveste incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft si nu se afla in relatii de prietenie cu alti membrii ai Guvernului sau cu persoane din cadrul ministerelor implicate in derularea contractului, pentru a avea posibilitatea de a-si exercita influenta asupra acestora. De altfel, unul dintre ministerele beneficiare ale licentelor era chiar Ministerul condus de Elena Udrea, spun procurorii.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Practic, suspecta Udrea Elena Gabriela si-a traficat functia si influenta la nivel guvernamental in mod direct si indirect fata de cumparatorii de influenta prin intermediul lui Dorin Cocos si a primit foloase necuvenite constand in suma de noua milioane de euro", subliniaza DNA.

Totodata, procurorii DNA au ajuns la concluzia ca pentru promovarea Hotararii de Guvern nr. 460/2009 si alocarea bugetului necesar, Gabriel Sandu a beneficiat de sustinerea Elenei Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.