Directia Nationala Anticoruptie face verificari in legatura cu faptul ca Elena Udrea nu avea catuse cand a ajuns la arest, prin cercetarea administrativa urmand sa se stabileasca daca politistii au respectat procedura atunci cand i-au scos catusele, inainte de a o preda la unitatea de detentie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au autosesizat dupa ce in presa au aparut imagini cu Elena Udrea fara catuse la maini atunci cand iesea din masina cu care a fost dusa de la DNA la Arestul Politiei Capitalei.

Elena Udrea a fost scoasa din sediul DNA, marti seara, cu catuse la maini si flancata de opt jandarmi, dupa ce a fost retinuta, si era incatusata in momentul in care masina anchetatorilor a plecat de la sediul DNA. In imaginile aparute in presa, in curtea Arestului central al Politiei Capitalei, Elena Udrea a coborat fara catuse si a inchis singura portiera masinii, inaintea ei iesind din autoturism unul dintre anchetatorii care o insoteau, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procedurii privind imobilizarea persoanelor, "incatusarea este o masura politieneasca de prevedere si siguranta care consta in aplicarea catuselor pe incheietura mainilor unei persoane, in scopul limitarii mobilitatii fizice a acesteia".

Incatusarea se efectueaza obligatoriu asupra celor urmariti, retinuti, condamnati si arestati preventiv, pe timpul transferarii sau al escortarii, precum si in alte situatii, cum ar fi cele in care persoanele se manifesta agresiv si sunt violente sau daca, din cauza starii psihice in care se afla, prezinta pericol pentru viata si integritatea lor corporala, a politist sau a altor persoane.

"Catusele se aplica in asa fel incat sa nu duca la ranirea sau vatamarea integritatii corporale a celui imobilizat. Catusele se scot numai daca a intervenit imbolnavirea grava a persoanei, pentru ca aceasta sa mearga la toaleta, pe timpul servirii mesei, precum si la depunerea acesteia in locurile de detinere, sub supravegherea atenta in acest timp", potrivit procedurii privind imobilizarea persoanelor.

Citeste si: Udrea, scoasa din sediul DNA incatusata! Poti pune catuse Elenei Udrea. Nu poti pune catuse adevarului

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.