Ziua Internationala Charles Darwin este marcata in Romania cu un eveniment dedicat stiintei si evolutiei umane - Darwin Day -, care va avea loc joi, de la ora 18.00, la Centrul Cultural "Casa Artelor" - Casa Eliad din Bucuresti.

In cadrul science-show-ului interactiv, care va avea loc, incepand cu ora 18.00, la Casa Eliad din Bucuresti, se vor lansa cartea "Revolutia dupa Darwin. Pledoarie pentru specia umana", de Adrian Nicolae, si programul educational "Proiectul Descendentei", prin vernisajul expozitiei "Evolutia umana ilustrata prin portrete si fosile", de Eduard Olaru, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

"De la momentul in care primul hominid a pasit pe Terra si pana la viitorul supertehnologizat in care vom coloniza alte planete, cartea «Revolutia dupa Darwin. Pledoarie pentru specia umana» intreprinde o fabuloasa calatorie printre marile mistere ale viului. «Revolutia dupa Darwin. Pledoarie pentru specia umana» (272 pag., Editura Stiinta & Tehnica) aduce in atentia publicului larg, nu atat dovezi in favoarea teoriei evolutiei - evolutia este un fapt dovedit! -, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii fundamentale recente si actuale cu privire la originea vietii si a evolutiei acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe intelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a insemnat evolutia, de la punctul zero al aparitiei vietii si pana in prezent, explicand paradigma evolutiei speciei umane. Cartea dezvaluie miracolul stiintific al aparitiei si evolutiei Viului, prin interconexiuni intre studiile vechi si cele noi, si realizeaza un periplu halucinant prin toata istoria viului, plecand din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, pana la viitorul probabil in care vom coloniza noi sisteme solare prin calatorii interstelare", se arata in comunicatul citat.

"Revolutia dupa Darwin. Pledoarie pentru specia umana" se lanseaza pe piata impreuna cu editia de februarie a revistei Stiinta & Tehnica, iar incepand din luna iunie va fi disponibila si in librarii.

"Proiectul Descendentei - O epopee a specie umane" este un amplu program educational realizat de Asociatia pentru Dezvoltare Personala si Intelectuala (ADIP) prin conferinte, expozitii si prezentari publice pe tema descendentei specie umane. Expozitia "Evolutia umana ilustrata prin portrete si fosile" reprezinta o intreprindere unica in Romania prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvaluie misterele evolutiei, prezentand peste 50 de planse educative ce ilustreaza complexitatea arborescenta a hominizilor si a diverselor specii de oameni, modul de viata al acestora si particularitatile anatomice ale fiecarei specii in parte, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

Expozitia "Evolutia umana ilustrata prin portrete si fosile" va putea fi vizitata, pe parcursul anului 2015, in marile centre universitare ale Romaniei.

La evenimentul Darwin Day, organizat in mai multe orase din tara, vor vorbi profesori, oameni de stiinta, scriitori si jurnalisti de stiinta, invitat de onoare fiind autorul Alexandru Mironov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.