Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost retinut, sambata, de procurorii DNA, care il acuza de complicitate la luare de mita in dosarul "Gala Bute", suma vizata fiind de 50.000 de euro.

Breazu este acuzat ca ar fi intermediat mita provenita de la administratorul unei societati comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea. Suma de 50.000 de euro reprezenta 10 la suta din valoarea unui contract dat acelei firme, au precizat sursele citate.

In mod concret, dupa ce administratorul societatii in cauza incasa banii pentru lucrarile efectuate, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la suta din valoarea contractului prin intermediul lui Breazu, virand banii in contul acestuia, scrie MEDIAFAX.

Breazu va fi prezentat duminica la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, marti, de la Camera Deputatilor, doua avize pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, unul in dosarul "Gala Bute" si celalalt in dosarul Microsoft.

In dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive. In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea este acuzata ca a luat decizia organizarii evenimentului, in urma unor discutii cu Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton. Comisia juridica din Senat a avizat marti solicitarea procurorilor, urmand ca plenul sa aiba decizia finala asupra cererii DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.