Expozitia de fotografie de strada "Ruecarest/ Bucurestrada", semnata de artistul francez Fred Fogherty, care surprinde identitatea si farmecul Capitalei, va putea fi vizitata, incepand de miercuri si pana pe 1 mai, la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB).

Expozitia a fost prezentata publicului in premiera, intre 28 noiembrie si 22 decembrie 2014, la Institutul Francez din Bucuresti, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX. Majoritatea fotografiilor stradale expuse la Aeroportul International Henri Coanda sunt realizate in Bucuresti si surprind specificul urban, prezentand pasagerilor celui mai mare aeroport din Romania realitatea, identitatea si farmecul Capitalei.

Laureat al concursului de fotografie "Ochiul magic", organizat de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Fred Fogherty si-a descoperit talentul pentru fotografie intr-o calatorie in jurul lumii, efectuata asemenea personajului lui Jules Verne, in 80 de zile. In prezent, fotografiile sale reflecta o viziune artistica proprie asupra oamenilor si locurilor din intreaga lume. Filosofia sa este aceea de a arata orasele intr-un mod diferit propriilor lor locuitori, dezvoltand in acelasi timp unul din cele cinci simturi, acela de a observa.

"Abia sosit in Bucuresti, mi-a luat ceva timp sa cunosc acest oras, intrucat nu am dorit sa il imblanzesc, ci am preferat sa las farmecul sau sa actioneze asupra mea, ca o muzica dulce si feerica. Fotografiind strazile din intreaga lume, am dobandit o anumita experienta, dar aici, in Bucuresti, am simtit ca trebuie sa fiu mai delicat, mai rabdator! Acest oras iti poate arata imagini deosebite, deoarece daca stii cum sa il privesti, iti va dezvalui sufletul sau. Si astfel, prin intermediul acestei expozitii de fotografie, doresc sa prezint viziunea mea asupra acestui oras care m-a cucerit in mod irecuperabil cu farmecul sau. Va doresc o calatorie minunata printre imaginile captate de mine, in speranta ca va vor inspira sa descoperiti sau sa redescoperiti Bucurestiul!", a declarat Fred Fogherty.

"Ruecarest/ Bucurestrada", la Aeroportul Otopeni, se inscrie in programul "Aeroportul - punte intre culturi", prin care Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti construieste relatii, transformandu-se intr-un punct de intalnire intre destinatii turistice si artistice, culturi, natiuni, se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale și peste 25 de...
9 zile dedicate fotografiei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.