Muzeul Taranului Roman implineste, joi, 25 de ani de la (re)fondarea sa, toti cei care vor vizita institutia muzeala in aceasta zi aniversara urmand sa aiba accesul gratuit.

In 1990, Andrei Plesu, ministrul Culturii de la acea vreme, l-a numit la conducerea Muzeului de la Sosea - asa cum era numit Muzeul Taranului Roman - pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, impreuna cu echipa sa, a reasezat colectia instrainata in anii comunismului si a facut "sa renasca un muzeu centenar".

In anul 1996, a venit si marea recunoastere internationala: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Pana in prezent, Muzeul Taranului Roman este singurul din Romania care detine aceasta distinctie in patrimoniul sau, se arata intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Prin expozitiile temporare si colectiile sale vechi, dar si recente, prin targurile sale deja traditionale si promovarea "produselor taranului roman", prin activitatile sale cu copiii, prin diversitatea actiunilor sale culturale (lansari de carte si dezbateri, concerte si filme, colocvii si seri culturale etc.), Muzeul National al Taranului Roman incearca sa se pastreze permanent in actualitate.

In ziua aniversara, intre orele 10.00 si 18.00, intrarea la muzeu este libera. De asemenea, publicul care va vizita muzeul de joi pana sambata va beneficia de ghidaje gratuite la orele 11.00 si 15.00. Muzeul se va sarbatori pe tot parcursul anului cu expozitii, concerte, targuri cu mesteri si ateliere de creativitate pentru copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.