Adriean Videanu a fost adus, sambata dimineata, in arestul Politiei Capitalei de catre politisti, care l-au ridicat de la locuinta sa din judetul Ilfov, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lui mandatul de arestare peventiva pentru 30 de zile.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns la arestul Politiei Capitalei in jurul orei 10.15, acesta fiind insotit de politisti.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Adriean Videanu a fost ridicat de la locuinta sa din judetul Ilfov, dupa ce instanta suprema a dispus arestarea preventiva a acestuia. Videanu a fost dus la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, de unde a fost transportat cu o masina in arestul Politiei Capitalei.

Alin Cocos a fost ridicat de politisti si dus in arest, iar fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihaiescu, s-a predat la arestul Politiei Capitalei, dupa ce instanta suprema a emis mandatele de arestare preventiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, sambata, arestarea preventiva a lui Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si Florentin Mihailescu. Decizia a fost luata in dosarul disjuns din cel despagubirii ilegale pentru un teren supraevaluat si nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema. Adriean Videanu, Alin Cocos si Florentin Mihailescu au plecat de la instanta suprema dupa ce le-au expirat ordonantele de retinere pentru 24 de ore emise joi de procurori. Cateva ore mai tarziu, instanta suprema a dispus arestarea lor preventiva, astfel ca acestia au fost ridicati sau s-au predat. Dorin Cocos si Alina Bica sunt deja in arest in alte doua dosare - dosarul Microsoft si respectiv cel al despagubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Alina Bica este urmarita penal pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Citeste si:
Alina Bica - achitata in dosarul ANRP
Alina Bica - achitata in...

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocos a promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase suma totala de 16 milioane de euro, in transe, in schimbul influentei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica si Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea solutionarii a doua dosare de despagubire, dintre care unul in care valoarea unui teren in suprafata peste 13 hectare a fost stabilita la suma de 377.282.300 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.