Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Stelian Tanase, solicita Serviciului Roman de Informatii (SRI) sa dispuna retragerea ofiterilor acoperiti din TVR.

In acest sens, Stelian Tanase i-a transmis, miercuri, o scrisoare directorului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea.

"In urma recentelor declaratii ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, ca Serviciul Roman de Informatii are ofiteri acoperiti in presa, va solicit sa dispuneti retragerea acestora din cadrul Televiziunii Romane", spune Stelian Tanase in scrisoarea adresata lui Florian Coldea si care a fost transmisa si agentiei MEDIAFAX.

Stelian Tanase spune ca apelul sau vine in completarea demersurilor pe care le-a facut deja in interiorul Televiziunii Romane. El aminteste ca a declarat public ca, in sedinta Consiliului de Administratie al SRTv din 22 septembrie 2014, le-a cerut membrilor CA ca, in cazul in care sunt cumva agenti acoperiti printre ei, sa ia in considerare retragerea din Consiliu.

Stelian Tanase mai spune in scrisoare ca Televiziunea Romana trebuie sa functioneze independent. "Domnul George Maior, in calitate de director general al Serviciului Roman de Informatii, a declarat ca identitatea ofiterilor acoperiti din presa nu va fi aflata niciodata, deoarece «e vorba de ofiteri acoperiti si de secrete de stat». Prin urmare, va solicit retragerea ofiterilor acoperiti din Televiziunea Romana, care trebuie sa functioneze independent si sa ofere cetatenilor informatii corecte si echidistante", precizeaza Stelian Tanase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.