Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati definitiv de instanta suprema, sunt la IPJ Ilfov, unde asteapta ca mandatele de executare a pedepselor cu inchisoarea sa ajunga la politistii Biroului Urmariri, care ii vor escorta la penitenciar.

Cei doi au venit la Politia Ilfov dupa aproximativ trei ore de la decizia instantei supreme, care i-a condamnat definitiv la patru ani si opt luni si, respectiv, patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarilor strategice.

Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Seres si Nagy asteapta in biroul politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale ca mandatele de executare a pedepselor cu inchisoarea sa fie redactate si trimise prin fax la sediul IPJ Ilfov. Politistii ii vor duce pe cei doi fosti ministri in penitenciar, unde acestia vor sta 21 de zile in carantina, urmand ca, in cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor sa le stabileasca regimul si locul de detentie.

Si ceilalti inculpati din dosar care au primit pedepse cu executare urmeaza sa fie incarcerati.

Codrut Seres a fost condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare cu executare, Zsolt Nagy a primit o pedeapsa de 4 ani, cea mai mare pedeapsa fiind data lui Stamen Stanchev, care va executa 5 ani si 2 luni, decizia din dosarul privatizarilor strategice fiind anuntata marti de ICCJ. Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a redus astfel pedeapsa primita la fondul dosarului de fostul ministru al Economiei Codrut Seres, de la sase ani la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.